www.apost-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті?

Архів публікацій
Апостоловський район >> Новини
Відбувся мітинг – реквієм до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф
Версія для друку Написати листа
Напередодні чергової трагічної річниці 24 квітня 2015 року відбувся мітинг – реквієм до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф на центральній площі м.Апостолове за участю керівництва – виконуючої обов’язки голови райдержадміністрації Карпушенко А.В., Апостолівського міського голови Протеняка В.М., голови Апостолівської міської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів « Союз. Чорнобиль. України» Гулаковой Р.Ф., які звернулись з промовами до учасників мітингу, колишніх чорнобильців –ліквідаторів, громадськості, делегацій трудових колективів. З нагоди 29-річниці з дня трагедії, присутні на мітингу поклали корзини та квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії в центральному парку міста.

    На обліку в управлінні соціального захисту населення Апостолівської районної державної адміністрації перебуває 245 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС:
    1 категорія – 28 осіб;
    2 категорія – 171 особи;
    3 категорія – 46 осіб;
    та 187 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи:
    1 категорія – 2 особи;
    2 категорія – 17 осіб;
    3 категорія – 81 особа;
    діти – 84 особи;
    В районі проживають 13 дружин померлих ліквідаторів, смерть яких пов’язана з дією іонізуючого опромінення.
    Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи отримують такі виплати:
    - щомісячна грошова компенсація за пільгове забезпечення продуктами харчування (охоплено 31 особу 1 категорії та 188 особи 2 категорії на суму 15,33 тис. грн., поточна заборгованість – відсутня);
    - компенсація за шкоду, заподіяну здоров’ю, та допомоги на оздоровлення (охоплено 122 особи на суму 9,38 тис. грн., поточна заборгованість – відсутня);
    - надання оплачуваної додаткової відпустки (скористався 1 громадянин на суму 0,63 тис. грн.).
    Протягом 2015 року буде оздоровлено 14 громадян 1 категорії (100%).
    Ліквідатори і потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорій користуються 50% знижкою на житлово-комунальні послуги. У І кварталі 2015 року звернень та скарг до «Урядового контактного центру» та на Контакт-центр «Гарячу лінію голови облдержадміністраціі» з приводу соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, не надходило.














Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор