www.apost-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті?

Архів публікацій
Апостоловський район >> Новини
Нарада з керівниками сільгосппідприємств з питань розрахунків та роз’яснення норм законодавства щодо договорів оренди земельних паїв.
Версія для друку Написати листа
22 квітня 2015 року проведена нарада з керівниками сільгосппідприємств з питань розрахунків та роз’яснення норм законодавства щодо договорів оренди земельних паїв. Проводив нараду начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Горбунов О.В. На нараді були присутні представники 7 фермерських господарств району: СФГ «ВОК», ПВФ «Агроцентр», ТОВ «Авіас 2000», ТОВ АТД «Дніпровський», ТОВ СП «Кам'янське», ТОВ «Криворіжхарчоторг», ПАФ «Восток». На нараді розглянули питання:
      1.Про дію Закону України №191-VIII « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)».
    Головною метою Закону є дерегуляція господарської діяльності, приведення законодавства у деяких сферах у відповідність до правового поля ЄС. Поговорили про важливість даного Закону для аграрного сектору економіки України, ним скасовується необхідність отримання 14 дозвільних документів (сертифікатів, ліцензій та ін.).
    Законом спрощується процедура започаткування та ведення господарської діяльності, зменшується вплив державних органів на діяльність суб'єктів господарювання, підвищується рівень захисту прав інвесторів, що створює більш сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні та підвищує рівень захисту суб’єктів господарювання.
    Закон унормовує відносини у земельній сфері, зокрема, обов’язковість розроблення проектів сівозмін, в ньому встановлений мінімальний термін оренди земельної ділянки -7 років, який зобов’язує орендаря сплачувати орендну плату лише у грошовій формі, скорочує перелік істотних умов договору оренди.
    2. Про збільшення площі посіву пізніх зернових культур.
    Акцентували увагу представників фермерських господарств на тому, що у зв’язку зі складними погодно-кліматичними умовами необхідно збільшити площі посіву пізніх зернових культур: кукурудзи, проса, гречки, так як опадів випало більше 200 мм.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор