www.apost-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Вівторок, 16 квітня 2024 року
Що нового на сайті?

Архів публікацій
Апостоловський район >> Новини
Культура – найцінніше надбання людства
Версія для друку Написати листа
22 квітня у стінах КЗК «Апостолівська районна бібліотека» відбувся відео-круїз «Культура – найцінніше надбання людства» до Міжнародного дня пам’яток і визначних місць. Захід був проведений бібліотекарем кафедри юнацтва Жалман Т.В. з учнями 9-х класів Апостолівської ЗШ № 3 І-ІІІ ступенів.

Оскільки 2015 рік – оголошено роком Європи в Україні, присутні ознайомилися з пам’ятками і визначними місцями європейських країн, а саме: Італії, Іспанії, Греції, Англії, Болгарії і Франції. Саме в Європі найбільше зосереджено об’єктів історико-культурної спадщини. Європа має багатовікове культурне надбання та є найпривабливішим місцем для туристів.Учні оволоділи такими поняттями, як Список Всесвітньої спадщини та ЮНЕСКО, дізналися про їхню мету і завдання.

Історико-культурна спадщина – це сукупність успадкованих людством від попередніх поколінь об’єктів історико-культурної спадщини. Цей об’єкт являє собою шедевр людського творчого генія, свідчить про значний взаємовплив людських цінностей у даний період часу або в певному культурному просторі, в архітектурі або в технологіях, у монументальнім мистецтві. Європейська історико-культурна спадщина – це надбання і досягнення європейських народів, внесені ними у духовну скарбницю Європи та всього світу. Отже, сучасне молоде покоління повинно дбати про культурні багатства, вони є важливим орієнтиром для нашого світу та для майбутнього покоління.

Наприкінці заходу присутні переглянули відеофільм «Подорож визначними місцями Європи».


За інформацією відділу культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації




Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор